BUAT DUIT MUDAH DENGAN FOREX

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Rahsia Buat Duit Dengan Forex: Asas Forex part 2 - YouTube EA Generator , Membuat robot forex sederhana Cara buat duit di forex trading, teknik mudah dan profit ... 1 Minit Sekali Install RM5 Cara Buat Duit Mudah Dengan ... Intro 15tahun forex Don FX: Kini Tiada Rahsia Buat Duit ... Saya Untung RM33,562.68 Dengan Hanya Duduk Di Rumah Diam ... Cara membuat deposit ke akaun LiteFinance CARA DAPAT DUIT DI FOREX DENGAN MUDAH TANPA PUSING - YouTube Cara Buat Duit Automatik Dengan Etoro.. Saya nak start nie.. STEP BY STEP MEMBUAT Robot Forex (EA). I.A. Pengenalan EA (Expert Advisor)

Dengan menjadi Usahawan Online (Forex Trading) dengan sistem Follower, Affiliater dan Manager, anda mungkin boleh selesaikan masalah kewangan anda ! Dengan sistem Autocopy Trade di MOCAZ, anda berpeluang untuk membuat keuntungan dalam perdagangan Forex dengan meniru GURU-GURU FOREX yang membuat wang setiap hari. BUAT DUIT DENGAN FOREX. Anda berani? jom Saya adalah merupakan Full Time Silent Trader sejak 2014 dan mengusahakan bisnes pemasangan CCTV dan security sistem di seluruh kawasan Utara secara PartTime. klik sini Forex itu indah..tetapi merbahaya jika tiada ilmu. Pelbagai teknik forex telah dicuba namun antara teknik terbaik yang saya sangat syorkan dipanggil FIBOMUSANGCBR . Amat sesuai dan ... BUAT DUIT MUDAH DENGAN FOREX Forex tidak pernah semudah ini. ABC Forex sangat simple dan menguntungkan. Thursday, 26 July 2012 . Penting! Maklumat yang bakal anda baca ini mampu menjadikan anda seorang usahawan FOREX yang handal! Adakah Anda Mempunyai Satu Sistem FOREX Yang Terbukti Berkesan? Adakah Anda Menuruti Sistem Tersebut Sepenuhnya? Atau... Anda Masih Tercari-cari Satu Formula, Sistem ... Cara Buat Duit Dengan Forex. Boleh ke buat duit dengan Forex? Persoalan boleh atau tak buat duit dengan Forex sebenarnya boleh dibincangkan dari 2 sudut yang berbeza. Sudut yang pertama adalah point utama iaitu cara buat duit dengan menyertai Forex dan sudut ke dua adalah apa sebenarnya hukum buat duit dengan Forex. Forex itu sendiri sebenarnya ada dua iaitu forex offline dan forex online. Betul Ke Saya Boleh Buat Duit Online Dengan Forex? Jumlah orang yang menghasilkan keuntungan dari perdagangan Forex semakin hari semakin meningkat. Hal ini mungkin disebabkan oleh cara yang semakin mudah untuk seseorang menjadi trader. Kemudahan ini memungkinkan semakin banyak orang mengambil kesempatan dengan mengambil keuntungan dari ... Buat duit dengan forex dengan pendekatan yang betul, buat duit forex perlu ada ilmu dan pengalaman dengan forex trading. Membuat Duit Dengan Forex Signal Robot Membuat Duit Dengan Forex software. Customer Service. Our Team is available via Email 24/7 to answer any questions or concerns. We pride ourselves on your profitability. 3 year ago. October 7, 2017 at 6:46 am Asia/Oceania. Mike's Auto Trader. One of the best auto traders, which you can get completely free of charge by clicking on the button below ...

[index] [7462] [136] [5919] [6602] [24982] [12980] [12303] [16900] [10424] [20440]

Rahsia Buat Duit Dengan Forex: Asas Forex part 2 - YouTube

Forex apa itu reversal dan apa itu retracement macam mana nak kenal dan macam mana nk trade. - Duration: 56:58. acap fx 5,629 views. 56:58. Pair mana paling senang trade dan mudah dapat duit ... Video ini saya sediakan sebagai rujukan kepada client2 sy untuk langkah2 membuat deposit ke akaun LITEFOREX. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Belajar Membuat Script EA Forex Sendiri di MQL4 - Duration: 9:46. Kursus Forex 7,263 views. 9:46. How to build an Expert Advisor without coding - Duration: 11:57. 4X other way 49,134 views. 11:57 ... 1 Minit Sekali Install RM5 Cara Buat Duit Mudah Dengan Handphone Download Aplikasinya di link ni Guys.. 👉 https://play.google.com/store/apps/details?id=com.f... 3 LANGKAH "SIMPLE" UNTUK ANDA MULA TRADE FOREX DARI RUMAH Klik sini : https://intraday.my/3-langkah-simple-nak-mula-trade-forex-ketika-musim-kawalan-pergerak... SMS/Email lagi untuk konfirmasi, sekaligus memberikan alamat pengiriman dan nama penerima. 4. Setelah biaya masuk maka DVD akan langsung dikirim pada hari yang sama. Selamat datang ke channel Telegram DON FX. Memandangkan tahun 2020 ini ramai yg kehilangan kerja atau sumber pendapatan makin berkurang akibat kesan pendemik... ️𝐒𝐮𝐝𝐚𝐡𝐤𝐚𝐡 𝐁𝐈𝐒𝐍𝐈𝐒 𝐀𝐍𝐃𝐀 𝐦𝐞𝐦𝐛𝐮𝐤𝐚 𝐊𝐑𝐀𝐍 *REKENING* 𝐚𝐧𝐝𝐚 ... Cara buat duit di forex trading, teknik mudah dan profit free saje.. Jom follow ig acapfx https://www.instagram.com/acapfx2020/?hl=en

http://binary-optiontrade.dystnothe.tk